Veulenopfok van A tot ZVan afveulenen tot trainen

Wij nemen graag de zorg van het opfokken zo vroeg mogelijk uit handen. Voor de geboorte worden de merries extra scherp in de gaten gehouden. Hierbij maken wij gebruik van het zogenaamde ‘birth alarm’, cameratoezicht en uiteraard persoonlijk toezicht. We bieden de merrie en het veulen alle zorg die ze nodig hebben.

Het veulen kan tot circa 5 à 6 maanden na de geboorte opgroeien bij de merrie. Overdag is het buiten en ’s nachts altijd veilig in de stal.
Uiteraard zetten wij ons in om de merrie weer te insemineren waarbij we ook de veearts assisteren. Vanaf circa half augustus kunnen wij de eerste veulens ontvangen voor de opfok.

In onze veulenopfok staat ‘training’ centraal. Wij beschikken over moderne en ruime trainingsfaciliteiten, waaronder een ruim opgezette binnenrijbaan. Wij zijn gespecialiseerd in het beleren van jonge paarden voor de menwagen.

Onze automatische stapmolen is half overdekt, zodat het paard altijd droog loopt. De driejarige veulens en de paarden uit de pensionstalling hebben hier bijzonder veel baat bij. Ook bij revalidatie en bijvoorbeeld peesproblemen heeft het nut van de stapmolen zich bewezen.

Opfokfases

Afveulenen
Continue zorg en aandacht voor de merrie en het (on)geboren veulen.

Opgroeien
Tot circa 5 à 6 maanden na de geboorte bij de merrie. Overdag buiten en ’s nachts altijd veilig in de stal.

Trainen
Na de opfok kunnen we doorgaan met verdere training en opleiding. Ons specialisme ligt bij het trainen met menwagen.